AKBBackup
Startsida Upp Kontaktinformation Priser Länkar

 

AKBBackup

Vad är AKBBackup?

AKBBackup är en produkt och/eller tjänst som man kan skaffa för att hantera säkerhetskopieringen av en dator som kör E4 SQL, ProjektReda eller någon annan produkt som är baserad på AKBPlatform. Säkerhetskopieringen görs automatiskt under natten genom att en säkerhetskopia till disk tas lokalt på servern. Denna komprimeras sedan med ett speciellt program anpassat för AKBPlatform-baserade databaser så att den resulterande filen blir så liten som möjligt. Denna fil skickas sedan över till en mottagande server (kan vara samma som databasservern) för vidare säkerhetskopiering antingen till band eller disk. Slutresultatet för AKBBackup är alltså en komprimerad fil som innehåller en säkerhetskopia av databasen varje natt på en valfri server. För vidare säkerhetskopiering av denna fil till annan disk eller band måste en befintlig säkerhetskopieringslösning användas.

Produkt eller tjänst

Det finns möjlighet att köpa AKBBackup både som produkt och som tjänst.

Produkt

Om man köper den som produkt hanterar man själv den mottagande delen också och ser till att resultatfilerna säkerhetskopieras vidare på lämpligt sätt. Om man köper den som tjänst körs istället den mottagande delen hos Ågrens Konsultbyrå KB, som då istället ser till att dessa filer säkerhetskopieras.

Fördelar

Om man kör produkten AKBBackup där den mottagande delen körs inom organisationen får man följande fördelar:

bulletProgram med användargränssnitt som är enkelt att använda för att konfigurera automatisk säkerhetskopiering, ta enstaka kopior samt läsa tillbaka säkerhetskopior.
bulletHelautomatisk funktion. Ingen risk att säkerhetskopieringen glöms bort.
bulletOfta ett billigare alternativ än de speciella moduler om ofta annars behövs till det ordinarie säkerhetskopiesystemet för att ta korrekt säkerhetskopior av SQL Server-databaser.
bulletEffektiv komprimering vilket sparar disk/band-plats (istället för ca 500 MB blir varje kopia endast ca 10 MB stor).

Tjänst

Man kan också köpa tjänsten ERBackup. Då körs den mottagande delen hos Ågrens Konsultbyrå och filerna skickas varje natt över internet till Ågrens Konsultbyrås datorer för arkivering.

Det finns flera fördelar med detta:

bulletSäkerhetskopian lagras på annan plats än servern.
bulletSäkerhetskopior tas varje natt utan någon manuell inblandning.
bulletÖvervakning sker så att larm fås om en säkerhetskopia av någon anledning inte finns hos Ågrens Konsultbyrå på morgonen.
bulletMan behöver inte köpa någon bandstation.
bulletMan behöver inte köpa några band.
bulletMan behöver inte byta några band och risken för att man glömmer detta upphör därmed.
bulletDet finns alltid en färsk kopia hos Ågrens Konsultbyrå, vilket kan snabba upp support där behov av att se hur databasen ser ut finns.

Priser

Typ av produkt eller tjänst Engångskostnad Årskostnad
Grundavgift Tillkommer per användare Grundavgift Tillkommer per användare
ERBackup, egen 1 000,00 kr 0,00 kr 500,00 kr 0,00 kr
ERBackup, till Ågrens Konsultbyrå 1 000,00 kr 100,00 kr 2 000,00 kr 200,00 kr

Kontakta Joachim Ågren, joachim@akb.se eller 013-150400 för att beställa eller om du har några frågor!

 

Denna sida uppdaterades senast: 2012-05-04 02:32:12

Kontakta webmaster@akb.se om du har några frågor eller kommentarer angående dessa sidor.