AKBDatabaseWebServices
Startsida Upp Kontaktinformation Priser Länkar

 

AKBDatabaseWebServices är en tillbehörsprodukt/tjänst till EnergiReda och ProjektReda och är en ersättning av databasgränssnittet i respektive produkt som gör att de kan användas utan ODBC eller tillgång till en lokal SQL Server.

Kommunikationen sker istället med hjälp av WebServices till ett servertillägg som installeras på en web-server som körs antingen hos kunden eller hos Ågrens Konsultbyrå KB. Genom att gränssnitten är speciellt framtaget för dessa produkter och dessutom använder komprimering uppnås möjligheten att köra programmet även över uppringt 56K-modem, något som annars inte är möjligt med rimliga prestanda.

AKBDatabaseWebServices finns både som produkt och tjänst.

Produkten AKBDatabaseWebServices

Produkten AKBDatabaseWebServices består av servertillägget som installeras på kundens web-server (Microsoft IIS). Då står kunden själv för maskiner, SQL Server samt alla nödvändiga övriga licenser. Detta kan vara intressant om man själv vill sköta driften av allting, men samtidigt vill ha möjligheten att nå tex EnergiReda från kontor med låg tillgång till bandbredd till huvudkontoret eller från hemmet.

Tjänsten AKBDatabaseWebServices

Tjänsten AKBDatabaseWebServices består av den kompletta tjänsten från web-servern och hela vägen till databasservern. Man abonnerar på tjänsten och köper tex EnergiReda för att köra mot AKBDatabaseWebServices och behöver inte köpa vare sig maskiner, SQL Server, web-server eller övriga licenser. Man kör istället mot en databasserver (via en web-server) som står i datorhallen hos Ågrens Konsultbyrå och inköp av maskiner, licenser och drift och säkerhetskopiering av data sköts av Ågrens Konsultbyrå.

Det enda som kunden behöver är den vanliga klienten för tex EnergiReda och licenser för denna.

Kontakta Joachim Ågren för mer information och prisuppgifter.

Produkten finns för leverans nu!

 

Denna sida uppdaterades senast: 2012-05-04 02:32:12

Kontakta webmaster@akb.se om du har några frågor eller kommentarer angående dessa sidor.