AKBMaskin
Startsida Upp Kontaktinformation Priser Länkar

 

AKBMaskin

Ågrens Konsultbyrå kan nu erbjuda specialanpassade datorer för att köra databasservern till E4 SQL, ProjektReda eller andra produkter som använder AKBPlatform.

Vad är AKBMaskin?

Datorerna konfigureras så att de klarar av att köra databasservern för aktuell version av applikationen. Samtliga licenser för operativsystem och SQL Server-funktionalitet som behövs för produkten ingår i priset (E4-licens köps som vanligt av Kent Larsson, Vitec; övriga produkters licenser köps av Ågrens Konsultbyrå KB).  Dessutom installeras all programvara så att det enda som återstår efter att ha packat upp datorn är att koppla in nätverket och eventuellt konfigurera en ip-adress och domän (förinställt är maskinnamnet AKBMaskin, arbetsgruppen WORKGROUP och nätverksinställningar via DHCP, så har man en DHCP-server behöver man inte ens göra detta).

Hyr eller köp

Välj om du vill köpa datorn och själv ta hand om uppgraderingar av den om/när det behövs eller istället köpa tjänsten AKBMaskin där du får tillgång till en dator som hela tiden garanteras vara tillräckligt kraftfull för att klara av att hantera aktuell version av applikationen. I detta fall äger du inte datorn, men den ersätts i gengäld så snart det behövs för att uppfylla kraven från applikationen.

Priser

Typ av dator eller tjänst Engångskostnad Årskostnad
Grundavgift Tillkommer per användare Grundavgift Tillkommer per användare
AKBMaskin, miditower (köp) 15 065,00 kr 500,00 kr 0 kr 0 kr
AKBMaskin, 2U-rack (köp) 16 565,00 kr 500,00 kr 0 kr 0 kr
AKBMaskin, miditower (tjänst) 6 798,75 kr 500,00 kr 5 266,25 kr 400,00 kr
AKBMaskin, 2U-rack (tjänst) 7 923,75 kr 500,00 kr 5 641,25 kr 400,00 kr

Samtliga priser inkluderar frakt med företagspaket och exkluderar mervärdesskatt. Leveranstid 1-3 dagar från beställning. Engångskostnaden och första årets årskostnad faktureras vid leverans och övriga årskostnader faktureras i förskott vid början av varje årsperiod. Betalningsvillkor 30 dagar netto. Fakturering kan ske via Amfa Finans.

Övrigt

Bildskärm ingår inte, men en sådan behövs bara vid installationen (och endast om man behöver ändra på nätverksinställningarna).

En AKBMaskin kombineras lämpligen med tjänsten AKBBackup för att hantera säkerhetskopiering av databasen om man inte vill lösa detta själv.

Kontakta Joachim Ågren, joachim@akb.se eller 013-150400 för att beställa eller om du har några frågor!

 

Denna sida uppdaterades senast: 2012-05-04 02:32:12

Kontakta webmaster@akb.se om du har några frågor eller kommentarer angående dessa sidor.